De zomer is volop aanwezig en het terrasseizoen is geopend. Welke zomerse gerechten zien we dit jaar veel onder de parasols voorbij komen? En welk type keuken gaat ons verrassen? Hier vind je vijf trends die deze zomer niet op je menukaart mogen ontbreken.
1. Haal het vakantiegevoel naar je terras
De Latijns-Amerikaanse keuken is in opmars en de Italiaanse keuken is nooit van de kaart weggeweest. Zorg dat je het vakantiegevoel van je gasten nog even vasthoudt door internationale zomerse gerechten op de menukaart te zetten. Je gasten zullen smullen van Mexicaanse taco’s met guacamole, Peruaanse ceviche of Italiaanse burrata met balsamico-azijn.
2. Sharing is caring
Bij een middag genieten op het terras horen lekkere hapjes om te delen. De traditionele borrelplank blijft dan ook scoren, maar je kunt als restaurant ook een alternatieve versie bedenken. Vegetarische bitterballen, dimsums en couscous met granaatappel zijn enkele voorbeelden van kleine zomerse gerechten die makkelijk gedeeld kunnen worden.
Is jouw menukaart al klaar voor de zomer?
Download onze gratis menukaart templates
3. Salades als hoofdgerecht
In de zomer hebben meer mensen behoefte aan fris en licht verteerbare maaltijden. Ook is de behoefte naar gezond eten nog steeds volop aanwezig. Salades zijn daarom perfecte zomerse gerechten om te serveren. Koks kunnen hun creativiteit erop los laten met de grote hoeveelheid aan ingrediënten, maar vergeet ook vooral de simpele salades niet: zo is een salade caprese altijd een winnend gerecht.
4. De hotdog is de nieuwe hamburger
Hamburgers in allerlei smaken zijn al een tijdje niet meer weg te denken van de menukaart. In dezelfde categorie wint nu ook de hotdog aan populariteit. Het is een smakelijke snack voor terrasgangers die niet lang willen lunchen of dineren. De hotdog kan daarnaast goed gecombineerd worden met exotische toppings. Wat dacht je van een hotdog gecombineerd met zalm, meloen en limoenrasp? Ben je meer in de barbeque-sferen, dan kun je kiezen voor hotdogs met smoky barbecuesaus en tomatensalsa.
5. Kleurige Instagramable gerechten
Kleurrijke gerechten doen wonderen op Instagram. In de horeca trends van 2019 werd er al gesproken wat de kracht is van mooie opgediende borden op social media. De zomer leent zich hier perfect voor. Denk niet alleen aan freakshakes, acai-bowls of gepersonaliseerde ijsjes, maar ook aan zomerse gerechten met onbekend fruit of tapas op een Spaans gedecoreerde schaal. Met een gezellig terras en borden met een wow-effect is jouw restaurant deze zomer Instagram proof.
Ben jij klaar voor de zomer?
Kies het kassasysteem wat je helpt bij de drukte
Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.
Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.