Ieder jaar is er één event in de horecabranche dat eruit springt: de uitreiking van de Michelinsterren. Vandaag werden de Michelin 2020 sterrenrestaurant-winnaars bekend gemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De beste chefs en restaurateurs wachtten met spanning af of zij een ster in de wacht zouden slepen.
Tijdens de uitreiking werden acht nieuwe restaurants bekroond met hun eerste Michelinster. Alle tweesterrenrestaurants behielden hun sterren. De drie sterren gingen dit jaar wederom naar Jonnie Boer van De Librije in Zwolle en Jannis Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen. Zij zijn het waard om een reis voor te maken.
Michelin 2020 presenteert in hun Nederlandse gids 699 topadressen, waarvan 2 drie sterrenrestaurants, 17 twee sterrenrestaurants en 92 één sterrenrestaurants. Ook de staan er 133 Bib Gourmand Restaurants (toprestaurants met een keuzemenu onder de 39 euro) in vernoemd. De volledige lijst van Nederlandse sterrenrestaurants vind je hier.
In totaal telt Nederland nu 111 sterrenrestaurants. Benieuwd welke restaurants aan de top staan? Ontdek hier de nieuwste Michelin 2020 restaurants van Nederland.
1 Michelinster: de nieuwkomers
- Herman Cooijmans en Robin Groos | Eden | Valkenswaard
- Jan en Patricia Marrees | Marrees | Weert
- Hans Derks | Versaen | Ravenstein
- Servais Tielman | Beluga Loves you | Maastricht
- Ralph Hermans en Jennifer Silvius | Rantrée | Maastricht
- Tom Schoonus en Edwin Kats | Noble Kitchen | Cromvoirt
- Bram Helleman | Zout & Citroen | Oosterhout
- Peter Gast | Graphite | Amsterdam
Wij feliciteren alle sterrenrestaurants met hun prijs. Wij zijn extra trots op Peter Gast en het team van Graphite, omdat zij gebruik maken van Lightspeed om de perfecte service aan gasten te bieden. Lightspeed Restaurant is hét kassasysteem voor restaurants die op topniveau werken. Herbekijk hier zijn aflevering van Meet The Chef:
Awards voor Young Chef, Sommelier en Service
Niet alleen de sterrenwinnaars werden bekendgemaakt, maar ook werden er voor het eerst drie awards uitgereikt voor de Young Chef, de Beste Sommelier, de Beste Service. Op deze manier wordt niet alleen aandacht gegeven aan de chefs, maar ook aan andere professionals die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Dit zijn de prijswinnaars:
- Young Chef Award: Cas Pikaar | Doyy | Eindhoven
- Sommelier Award: Koen van der Plas | Kasteel Heemstede | Houten
- Service Award: Peter Bruins | Bokkedoorns | Overveen
We feliciteren de winnaars, en in het bijzonder onze klanten Kasteel Heemstede en Bokkedoorns, met hun welverdiende awards.
Ben je zelf de trotse chef of eigenaar van een fine dining restaurant of wil je dit graag in de toekomst bereiken? Lees dan onze gids ‘Hoe run je een restaurant op het hoogste niveau?’, gemaakt in samenwerking met Werner Loens, hoofdinspecteur van de Guide Michelin Benelux.
Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.
Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.