Plantaardig powerhouse
Stephen Nieuwenhuis hoort dagelijks van zijn gasten:
“Als dit vegan is, dan wil ik het iedere dag”. In 2021 bracht hij het Canadese plant-based concept naar Nederland. Wat begon met één vestiging, groeide al snel uit tot drie succesvolle restaurants in Utrecht, Almere en Rotterdam, met meer uitbreidingsplannen in het verschiet.


Producten
Locaties
Utrecht, Almere, Rotterdam

Plant-based en smaakvol
Met Copper Branch heeft Stephen een duidelijk doel voor ogen: een zo gezond en duurzaam mogelijk restaurant runnen, waarbij de smaak van het eten het allerbelangrijkste is. “We gebruiken zo min mogelijk suiker, frituren niet en zijn 100% plantaardig.”
Stephen, een echte foodie, reist rond, proeft overal en laat zich inspireren voor nieuwe gerechten. Hij wil dat zijn gasten versteld staan van de smaak. "Mensen moeten echt flabbergasted zijn als ze bij ons een burger, bowl, wrap of sandwich komen eten.”

‘We hebben de tijdgeest mee’
Het succes van Copper Branch is te danken aan een combinatie van factoren. De groeiende populariteit van plantaardig eten speelt een grote rol. "We hebben de tijdgeest mee", zegt Stephen. Maar hij werkt ook hard om verwachtingen te overtreffen en vooroordelen te doorbreken. “We gebruiken de beste ingrediënten, en de chef-kok speelt heel goed in op wat mensen lekker vinden.”
Sommige gasten twijfelen of plant-based gerechten echt smaakvol zijn, maar zodra ze het proeven, zijn ze vaak overtuigd. “Ik hoor minstens één keer per dag: ‘Wow, wat is dit fantastisch! Als dit vegan is, dan wil ik het iedere dag.’”

Korting met één druk op de knop
Lightspeed Restaurant speelt een belangrijke rol in het succes van Copper Branch door het beheer van de restaurants te stroomlijnen. Eén van de functies die het team vaak gebruikt, zijn de menuknoppen voor kortingen in het kassasysteem, die bijhouden hoe elke promotie bijdraagt aan de omzet.
Studentenkorting en personeelskorting worden veelvuldig gebruikt, maar ook voor seizoensgebonden promo’s worden kortingsknoppen aangemaakt. “Bijvoorbeeld de Vegan January-kortingknop, waarbij je een gratis smoothie krijgt bij aankoop van een bowl”, vertelt Stephen.

Razendsnel inwerken
“Vertrouwd raken met het kassasysteem is één van de eerste dingen die we nieuwe medewerkers uitleggen”, zegt Stephen. “Inwerken gaat supersnel. Binnen twee uur snappen ze het, ik hoor er nooit iemand over het moeilijk is.”
Managers kunnen de interface per vestiging afstemmen op de werkwijze en behoeften van de locatie. Dit zorgt voor een flexibele en gebruiksvriendelijke ervaring voor alle medewerkers, ongeacht hun ervaring.

Wanneer welke smoothie
Naast de dagelijkse omzetrapporten uit het Lightspeed kassasysteem, analyseert Stephen wekelijks de productrapporten, die een overzicht geven van de verkoop per item. Zo kan hij nagaan hoe de populariteit van producten en menu-items varieert in bepaalde periodes.
Stephen: “Je kunt je voorstellen dat de groene smoothie goed loopt in januari. Maar een gele smoothie met exotisch fruit loopt juist goed in de zomer. Het is belangrijk om te weten hoeveel we er precies verkopen. Daar kan ik vervolgens mijn inkoophoeveelheden op baseren.”

“Vertrouwd raken met het kassasysteem is één van de eerste dingen die we nieuwe medewerkers uitleggen. Inwerken gaat supersnel. Binnen twee uur snappen ze het, ik hoor er nooit iemand over het moeilijk is.”
Stephen Nieuwenhuis, oprichter Copper Branch NederlandHet kassasysteem dat met je meegroeit
Ontdek meer over het Lightspeed Restaurant kassasysteem en betaalplatform.